Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Elisa Halonen

Psykoterapeutti YET (ylemmän erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti), Valviran ja Kelan hyväksymä

 050 911 4469

 

Koulutus

Diakoni, sosiaalityöntekijä, työnohjaaja, toiminnallinen ryhmänohjaaja, puutarhaterapeutti

Suuntaus

Ratkaisukeskeinen

Palvelukieli

Suomi

Kelaoikeudet

Yksilöpsykoterapia aikuiset 26-67-vuotiaat ja nuoret 16-25-vuotiaat sekä vanhempien ohjauskäynnit

 

Työskentelen yksilöiden ja pariskuntien kanssa kokonaisvaltaisella, aktiivisella työotteella ja yhteistyöllä kohti tavoitteellista muutosta.

Olet itse elämäsi kokemusasiantuntija. Terapeuttina kuljen rinnallasi tukena tarvittavan matkan vahvuuksiesi ja ratkaisujesi löytämiseksi ja niiden ylläpitämiseksi tulevaisuudessa.

 

 

  

Enemmän minusta

 

Terapeuttista asiakastyötä olen tehnyt vuodesta 1985 lähtien nuorista aikuisista ikäihmisiin. Yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmätyöstä on kertynyt kokemusta.

Sosiaali- ja diakoniatyön taustaani liittyen pidän tärkeänä asiakkaan kokonaisvaltaista kohtaamista ja pyrin tunnistamaan kaikki tekijät, jotka vaikuttavat ihmisen arkeen ja elämään. Terapeuttina pyrin löytämään asiakkaan omat vahvuudet ja tuen niiden kehittämistä sekä mahdollisuutta niiden käyttämiseen arjessa.

Ratkaisukeskeinen psykoterapiakoulutukseni on vahvistanut asiakaslähtöistä, tavoitteellista työskentelyä, jossa olet oman elämäsi kokemusasiantuntija. Valmiita ratkaisuja ei ole, mutta yhteistyöllä ja uusilla näkökulmilla niitä on löydettävissä.

 

Voimavara- ja ratkaisukeskeisten menetelmien lisäksi menetelmiini kuuluu:

 

Skeematerapeuttinen tunnelukkotyöskentely, joka pohjautuu kognitiiviseen psykoterapiaan, jossa muutetaan ajattelua ja käyttäytymistä.

NLP-tekniikat, joiden avulla voi myös muokata ajattelua ja tunnetiloja sekä sen myötä saavuttaa helpommin niitä asioita elämässäsi, joita haluat saavuttaa.

Toiminnalliset ja luovat menetelmät. Tavoitteen mukaisia väliaikatehtäviäkin voidaan suunnitella yhdessä.

 

Kiinnostuin luonnon tutkituista terveysvaikutuksista ratkaisukeskeisessä puutarhaterapiakoulutuksessani ja olen hyödyntänyt vihreän hoivan menetelmiä muun hoidon ohella mm. masennuksen, stressin ja unettomuuden lieventämiseen.

Erilaiset rentoutusmenetelmät, mielikuvatyöskentely ja viiden pisteen korva-akupunktiokaan eivät ole vieraita menetelmiä.

Vertaistuki ja ryhmät ovat olleet osa terapeuttista työskentelyäni vuosikausia, sillä vertaisuudessa on voimaa. Ryhmässä voi turvallisessa ympäristössä harjoitella vuorovaikutus-/tunnetaitoja ja saada uusia näkökulmia.

Muita mielenkiintoni kohteita ovat työhyvinvointi (mm. tyky-/tyhy-päivien toteutus), riippuvuuskäyttäytyminen (esim. päihde-/peli-/netti-/shoppailu-/ruoka-/seksi-/porno-/läheisriippuvuus) taustatekijöineen sekä sosiaali-ja terveysalan työnohjaukset ja koulutukset.

Hinnasto

  • Käynti 80 € / 45 min

  • Kelan kuntoutuspsykoterapian korvaus on 57,60 € / 45 min, jolloin omavastuuhinnaksi jää 22,40 € / 45 min.

Kelan korvausta varten tarvitaan lääkärin B–lausunto ja Kelan kuntoutuspäätös. Lue lisää Kelan kuntoutuspsykoterapiasta https://www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia. Voit tulla terapiaan myös omakustanteisesti, jolloin et tarvitse lähetettä.

  • Toimistomaksu on 15 € / kk

  • Peruuttamattomasta vastaanottoajasta laskutetaan käynnin hinta